Turn- en dansclub Corpus Sanum Herentals

Door de snelle groei van onze club werd het aantrekken van meer vrijwilligers noodzakelijk. Meer vrijwilligers bracht meer organisatorische problemen met zich mee. Het ontbrak ons aan ideeën om de vrijwilligers op de juiste manier te benaderen. Het project 'een vrijwilligersvriendelijke sportclub' kwam voor ons dan ook als geroepen.

De 6 tools lieten ons vanuit verschillende invalshoeken zien hoe we de ganse vrijwilligerswerking beter konden aanpakken.

Al vanaf de 1ste tool, het aanstellen van de vrijwilligersverantwoordelijken, waaide er al een gans nieuwe wind door onze vrijwilligerswerking. Naarmate er meer tools aangereikt werden, kregen wij meer en meer werkingsmiddelen in handen om onze vrijwilligerskern te motiveren en stimuleren.

Wat heeft dit concreet in onze club veranderd of betekend?

- Onze vrijwilligers reageren veel enthousiaster en positiever, onder andere dankzij de aanspreekpunten (vrijwilligersverantwoordelijken), de incentives voor hun bijdrage, de nieuwe aanpak van de club naar hen toe.
- Al onze evenementen sindsdien verlopen veel vlotter en zijn plezanter.
- Uit de resultaten van de Flexivol receptie (tool 3) bleek dat zowel de club als onze vrijwilligers een veel positievere kijk hebben op het vrijwilligersgebeuren en hebben ze ons meteen nog een aantal werkpunten meegegeven.

Kortom, dit maatbegeleidingstraject was/is dé boost die onze club én onze vrijwilligers nodig hadden/hebben en kwam dus op het ideale moment.

Elly Blockhuys, Erik Van Nueten en Alex Dillen

← terug